[vorige] [index] [volgende]

Kerstmenu Le Métro

Les Entrées 
Amuse geule de L'Ada
 
Matses (ongezuurde broden) met een verrassende inhoud. A.d.A. is zeer populair in literaire kringen van de Concertgebouwbuurt en geliefd bij ervaren tennisspelers van Festina Lente. Neem vlug de tijd voor A.d.A.; haast u langzaam!.
Crêpe Vannette 
Al jaren bekend in café Welling, zeer onlangs aan ons menu toegevoegd en nu al een succes. Hartige flensjes met pittige sauce Augustine. Dit gerecht wordt wel cryptisch omschreven als le secret de la rue de Horticulture

Les Potages
Potage des légumes joyeux
Vrolijke groentesoep voor een vrolijk kerstfeest. Kleurrijk van compositie met groene, gele en rode paprika, tomaten, wortelen, maïs, prei en uien. Dit gerecht maakt van u een ander mens. Was u voorheen triest, dan bent u nadien vrolijk!
Gazpacho de Barcelona 
De beroemde Spaanse koude soep, bezongen door Montserrat de Caballero (Montse voor intimi). Spaanse uien, rode paprika's, olijfolie, zwarte peper en niet te vergeten een klein beetje sherry-azijn; vol van smaak en zeer geconcentreerd! 

Les Plats
Fruits de mer du Nord: Moules sauvages au lait doux
Wilde Zeeuwse mosselen gekookt in zoetemelk. Eiwitrijk gerecht, bekend bij wielrenners. Het oranje vruchtvlees maakt de wilde mossel ook tot een geliefde lekkernij van hen die de monarchie een warm hart toedragen. Met recht wordt in hofkringen gesproken over de mossel als de "oester van de lage landen". Geserveerd met bintjes van Adje Patatje. 
Coquilles du Tapis au miel du Tileul
Tapijtschelp met lindehoning. De tapijtschelpcultuur komt in Nederland alleen in de Weesper Trekvaart voor. Via het Ijsselmeer, de Diem en de korte Diem vindt het schaaldier zijn weg tot vlak bij Amsterdam. Met welhaast Duitse Gründlichkeit is de voortgang van de zeevruchten in kaart gebracht. Vier maal per jaar wordt met behulp van de modernste computerprogramma's nauwlettend in de gaten gehouden hoe elke schelp functioneert. De beste schelpen worden een jaar lang in de lindehoning van het Larense imkerhuis "le Renard" gelegd. Deze uitgekiende administratie en beheer zorgen voor een uniek smakenpalet.
Tarte Moulier-Capitaine bien salée
Hartige taart. Basisingrediënten meel en hop. Eerlijk vegetarisch gerecht zonder liflafjes of poespas. Geliefd bij sportminnend Amstelveen als tussendoortje op de tennisclub. Een creatie van ons zusterrestaurant "Den Uytvlugt". 
Mouton grillé au Vin Montcave à la Joséphine
Een eigenzinnig gerecht met sterke Afrikaanse invloeden. Het schapenvlees wordt gegrild en blijft daardoor zeer mager. Het rooster wordt voortdurend vernieuwd om bij alle omstandigheden een optimale smaak te garanderen. Het vlees wordt geblust in een Montcave-wijn. De wijn van dit Château, geleid door twee jonge vrouwen, heeft als karakteristiek voortdurend van kleur te veranderen. Waterstofperoxideblonde, kastanjebruine en felrode tinten zijn reeds waargenomen. De wijn wordt gebotteld in een slanke fles met lange hals die heeft geleid tot de bijnaam "La Girafe" . Olijke obers zullen u vragen "Wilt u de giraffe in een karaf"?

Les Desserts
Petite Dame Blanche au liqeur Jean-Guillaume
Zij mag Petite heten maar het is de Grande Dame van de veeleisende culinaire toerist. Zij wordt liefkozend het top-au-toetje genoemd. In combinatie met de droge likeur vormen zij een weldaad voor uw smaakpapillen.. De donkere Dame met de rossige Jean-Guillaume kleuren mooi bij elkaar. Du bonheur met "Klein" en haar likeur! 

Les vins
Grand Cru de la Nouvelle Maison
Een wijn die sterk in opkomst is. Sommige vinologen spreken van een bliksemcarrière maar anderen wijzen er terecht op dat nu de vruchten worden geplukt van een jarenlang groeiproces.
Grand Cru de la Forêt des Manches 
Goede wijn behoeft geen krans. Wijnbouwer Gautier noemde zijn eigen creatie Le Chef, tout court. Een heildronk op de baas! 

Menu des enfants
Croque Monsieur "Nicolas"
Een heerlijke diepvriestosti met ketchup, mayonaise of worcestersaus. Onze hulpvaardige chefkok heeft aan iedereen gedacht! Keer op keer weergalmt zijn bronzen stemgeluid door ons restaurant: "TOSTI!".

Les artistes
Het pianoduo Les Metropoles zorgt voor een sfeervolle muzikale ambiance. De twee "Poles" draaien al vele jaren mee in de top van het vaderlandse amusement. "Pole" I , ex-Herman and the blizzards en ex- Cold Turkey and the Marlboros en "Pole" II, ex- Samson and the Mascottes brengen een avondvullend programma met een quatre-mains bewerking van de Haaglanden Symfonie. 

Bon Appétit!

De Raaf

[vorige] [index] [volgende]