[index] [volgende]

Schoolklap

"Dag mam."
"Dag kind, hoe was het op school vandaag?"
"Nou leuk, de school heeft vandaag een CREBO-nummer gekregen dus we hadden wat te vieren!"
"Wat voor nummer zeg je?"
"Een Crebo-nuhummer! Je weet toch wel dat elk ROC in het kader van de WEB zijn opleidingen moet laten registeren. Zo wordt voor elke deelkwalificatie ook vastgelegd welke exameninstellingen de externe legitimering kunnen verzorgen."
"Rock, wep, externe letigimering? Kind, waar heb je het over?"
"Mam, hoe vaak moet ik je het nu nog uitleggen? Je weet toch hoe dat zit met de BBL en BOL? De externe legitimering waarborgt de afstemming van de examens op de eindtermen. De docenten moeten dan ook tegenwoordig bij elke toets een toetsmatrijs inleveren. Nu besteden ze tenminste meer aandacht aan de verdeling van de taxonomie." 
"Oh ja. Van die taxi's heb ik iets van op het nieuws gezien. Wil je thee?"
"Ja lekker man. Maar ik ga zo weer naar boven want ik moet nog reflecteren over de feed-back die ik in de leergroepnabespreking de deelnemers uit mijn groepje ga geven over hun deelvaardigheden van taak 7. Ze hanteren volgens mij niet de juiste zoekstrategieŽn. Volgens mij halen we anders de criteria van die taak niet en dan krijg ik dat in mijn functioneringsgesprek weer op mijn brood!"
"Gut kind, wat naar voor je! Zullen we vanavond iets gezelligs gaan doen? Dat heb je wel nodig!"
"Nee man, vanavond kruip ik vroeg onder de wol en ga ik lekker lezen in deel A van het OER. Die vervangt sinds 1998 de edities voor alle cohorten. Spannend!"

De Raaf

[index] [volgende]